Home » Ibiza weer in trek na Corona
Ibiza

Ibiza weer in trek na Corona

Door lastminutes

Het eiland is een populaire vakantiebestemming onder jongeren, voornamelijk als gevolg van het drukke nachtleven op het eiland. Jaarlijks trekken bekende DJ’s naar Ibiza, waar ze zich dikwijls de hele zomer aan één discotheek verbinden. Aan de westkust staat sinds 1980 het Café del Mar dat bekend is door haar strandfeesten en door de muziek die door het café zelf wordt uitgebracht. Typerend zijn de vele villa’s waarin de hippiecultuur nog steeds tot uiting komt waarbij vaak Moorse en Balinese elementen gecombineerd worden met de traditionele stijl van de finca’s (oorspronkelijke Spaanse boerderijen). Naast een zon-, strand- en feestbestemming, waarbij vooral het zuiden wordt aangedaan, heeft het eiland ook een rustige kant en is het geliefd bij wandelaars en yogabeoefenaars. Sinds een aantal jaren voert de lokale overheid een beleid om Ibiza als gezinsbestemming te promoten.

Ibiza-stad staat sinds 1999 op de Werelderfgoedlijst. De oude hoger gelegen ommuurde binnenstad waarin de kathedraal en het archeologisch museum de belangrijkste bezienswaardigheden zijn, wordt Dalt Vila genoemd. Tien kilometer naar het westen liggen de ruïnes van de Fenicische nederzetting Sa Caleta.

Het eiland heeft een eigen vliegveld, Aeropuerto de Ibiza, dat vooral in de zomermaanden veel gebruikt wordt en er zijn veerverbindingen met Barcelona, Majorca, Dénia, en Valencia.

Bron : Wikipedia

Photo door Sebastian Coman Photography via Pexels

You may also like